Ako si vybrať zásnubný prsteň v roku 2024

Presvedčivý príhovor pre budúcu nevestu budete musieť vymyslieť sami. O účinnosť zásnubného prsteňa sa už klenotníci postarali. Povieme vám – aký by mal byť zásnubný prsteň v roku 2024, aby ste počuli milované „áno“.

Zásnubný prsteň zo zlata

Zlatý zásnubný prsteň je tou najlepšou voľbou. Ušľachtilý kov sa nekazí, nekoroduje, neustále zvyšuje cenu. Stopercentná zliatina zlata sa v šperkoch nepoužíva, kov je príliš mäkký. Pre pevnosť sa pridáva trochu niklu, medi alebo zinku. Farba zlata závisí od zloženia vpravo.

Pred kúpou snubného prsteňa vám odporúčame venovať pozornosť tónu pleti vašej budúcej manželky:

  • žlté zlato je vhodné pre dievčatá s bronzovými a olivovými odtieňmi pleti;
  • ružové zlato zvýrazňuje porcelánovú priesvitnosť majiteľov bledej pleti jemným ružovým odtieňom;
  • biele zlato vyzerá harmonicky na pozadí svetlej a svetloružovej kože; ale ak dievča tmavej pleti zbožňuje strieborné šperky, biely odtieň je tou najlepšou voľbou.

Lakonický dizajn

Čím jednoduchšie, tým lepšie, takýto zásnubný prsteň zodpovedá minimalistickým trendom v oblečení a šperkoch roku 2024. Prítomnosť jedného alebo viacerých kameňov a vymyslený tvar prsteňa ho odlišujú od snubného prsteňa. Aktuálne jemné vlny a bionický vzor.

Trend 2024: okrúhly kameň v zásnubnom prsteni

Najpozoruhodnejším brusom drahých kameňov je diamant. Kameň je vyleštený do dokonale okrúhleho tvaru a je na ňom nanesených minimálne 56 symetrických plôch. Takéto rezanie zaručuje fontánu jasných iskier s najmenším svetlom zasahujúcim ozdobu. V roku 2024 sa postupne vracia móda „princeznovských“ a „kvapkových“ strihov.

Stojí za to venovať pozornosť spôsobu upevnenia kameňa:

  • najúžasnejšie kamene dokonalej kvality vystavujú klenotníci zo všetkých strán; vyzerá to pôsobivo, ale dekorácia môže pokaziť pančuchy alebo hodvábne šaty;
  • prúžky miniatúrnych diamantov a zirkónov na obrube prsteňa sú upevnené v špeciálnom tuneli, riziko straty kameňa je zanedbateľné.

Akú farbu kameňa zvoliť na zásnuby

  • Perly, tyrkys, ónyx a čierne diamanty sa v nových (nie rodinných) zásnubných prsteňoch používajú veľmi zriedka; v mnohých ohľadoch súvisí s európskymi poverami.
  • Aristokratický šik - zásnubný prsteň s modrým zafírom alebo medovým topásom, turmalíny rôznych odtieňov, rubíny, granáty, ametysty.

Neprehliadnuteľnou voľbou sú priehľadné kamene: diamanty, moissanity, zirkóny. Takáto ozdoba je univerzálna, vhodná ku každému outfitu a dress code.

Späť do obchodu