Najlepší výber zlatého prsteňa: tipy pred kúpou

Zlaté šperky sú predovšetkým estetickým potešením a príjemnými emóciami. Dizajn a farba kameňa priťahujú zákazníkov, zodpovedajú aktuálnej nálade a často podnecujú spontánne nákupy. Prezradíme vám, ako nakúpiť zlaté prstene na stránke zlatníckej dielne Fortuna Aurum podľa racionálnych kritérií a urobiť najlepší výber.

Účel kúpy

Záverečný akord pri tvorbe sezónneho outfitu, ozdoby na večerný či kancelársky outfit, zásnuby, darček? Účel kúpy zlatého prsteňa určuje rozpočet a dizajn šperku. Ak chcete neustále používať zlaté prstene, mali by ste si ich vybrať s výstižným dizajnom a ktoré nezasahujú do práce, riadenia auta, nosenia kabelky.

Zliatina zlata

Vo svete šperkov existujú módne trendy. Šperky z ružového zlata sa striedali so súpravami prsteňov, náušníc a príveskov z bieleho zlata. Tento rok sú relevantné zlaté prstene zo žltého zlata a kombinácie zliatin. Hodnota každého kovu je relatívne rovnaká.

Pri kúpe zlatého prsteňa by ste mali brať do úvahy tón pleti budúceho majiteľa šperku:

  • prstene zo žltého zlata sú vhodné pre dievčatá s tmavou pokožkou;
  • majitelia svetlej priesvitnej pokožky by mali nosiť šperky z bieleho a ružového zlata.

Drahé kamene

Aktuálne zlaté prstene s drahokamami a polodrahokamami, priehľadné a pastelové tóny: takéto šperky sú univerzálne, vhodné na rôzne udalosti a outfity.

Najobľúbenejšie kamene na zdobenie zlatých prsteňov:

  • Priehľadný zirkón. Index lomu 215-215 tvrdosť na Mohsovej stupnici 8-85. Fazety zirkónu odrážajú svetlo jasnejšie ako diamanty.
  • Farebné Swarovského zirkóny. Farba – modrá, zelená, fialová, červená. Swarovského zirkón má vynikajúce ukazovatele odrazu slnečného svetla, hustoty a priehľadnosti; odoláva teplotám nad 1 050 °C. Každý Swarovského minerál má unikátnu laserovú mikrosnímku.
  • Tvrdosť na Mohsovej stupnici je 7, v harmónii s bielym zlatom je preslávený pleochroizmom – schopnosťou meniť svoj odtieň za rôznych svetelných podmienok. Ametyst je symbolom skutočnej lásky.
  • Topás. Tvrdosť Mohs 8. Odtiene od bledomodrej po medovú a tmavo-jantárovú harmonizujú s akoukoľvek zliatinou zlata. Mnohé topásy majú pleochroizmus. Topás je symbolom múdrosti a šťastia.

Obľúbené sú krištále vyrobené v laboratórnych podmienkach: nevyžadujú ťažkú ​​a nebezpečnú prácu v baniach; po spracovaní často kvalitou a leskom prevyšujú svojich prirodzených kolegov. V porovnaní so zberateľskými diamantmi a zafírmi nemajú šperky s umelými kameňmi vysokú dlhodobú investičnú hodnotu. Ale krása zlatých prsteňov s lacnými zirkónmi, topásmi a akvamarínmi je nepopierateľná.

Dokonalá šperkovnica

Odporúčame vám zhromaždiť si vo svojej osobnej šperkovinici niekoľko zlatých prsteňov rôznych vzorov. Najlepšia voľba je zárukou výlučne pozitívnych emócií zo štýlového a krásneho zlatého prsteňa.

Späť do obchodu